آرتروز بیماری است که در گذشته مخصوص سنین بالا بود اما امروزه نه تنها در سنین بالا بلکه در سنین پایین هم بسیار مورد توجه قرار دارد. تغییر گروه سنی بیماریها از پیری به میانسالی و حتی سنین پایین تر یک زنگ هشدار و یک زنگ خطر به شمار می رود که می تواند مسئله ای جدی از نظر سبک زندگی و سیستم بهداشتی کشور باشد. چاق بودن و همچنین عدم تحرک می تواند به عاملی برای آرتروز زانو ، دست ها و . . . تبدیل شود. سعی کنید از پشت میز نشینی خارج شوید و تا حد امکان به پیاده روی بپردازید.
شاید برای شما کمی عجیب باشد اما در حقیقت یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار برای آرتروز نقش تغذیه روزانه ما خواهد بود. آنچه که ما در طول روز مصرف میکنیم می تواند به عامل خطر جدی برای سلامت ما تبدیل شود. افراد مبتلا به آرتروز نباید از هر غذایی استفاده کنند و وجود یک سری از شرایط خاص می تواند برای آنها جدی و مهم باشد. با این رژیم نسبتا آسان می توانید از شدت یافتن التهاب در مفاصل خود جلوگیری نمایید. قطعا درد ناشی از این التهاب هم در شما کاسته خواهد شد.
یکی از تغییرات مهم در رژیم غذایی هر فرد توجه به مصرف مواد گیاهی خواهد بود. معمولا افراد در سنین بالاتر به تغذیه خود بسیار کم توجه هستند و این کم توجهی در حقیقت به ضرر آنها تمام می شود. استفاده کمتر از گوشت و استفاده بیشتر از سبزیجات نه تنها می تواند ریسک فاکتورهای مهم سلامتی از جمله فشار خون و . . . را کاهش دهد بلکه می تواند هر نوع دردی را در دست و پای شما به نسبت گذشته کمتر نماید.
یک سری از غذاها هستند که معمولا میزان جذب کردن کلسیم را در بدن شما کمتر خواهند کرد. همانطور که می دانید کلسیم و تعادل آن در بدن ما نقش کلیدی در جلوگیری از درد و ناراحتی مفاصل دارد. به عنوان مثال سعی کنید تا میزان کمتری از انواع گوشت های قرمز ، زرده تخم مرغ ، شکر ، قهوه ها و نمک استفاده کنید. مصرف سیگار و تنباکو را کنار بگذارید. سعی کنید تا لبنیات کم چرب استفاده کنید ، زیرا لبنیات پرچرب بخصوص در سنین بالا می تواند به التهابات موجود بیشتر دامن زند و در حقیقت مشکلاتی را برای آنها به وجود آورد. ورزش کردن در این سن می تواند تا اندازه ی زیادی از تأثیر نامناسب غذا نیز جلوگیری نماید ، پس هیچ گاه ورزش را ترک نکنید.